CSR

Vores sociale ansvar

Hos Trollbeads er der to ting, der ligger vores hjerter nær; vi arbejder ud fra vores hjerte og opretholder et socialt ansvar. Disse værdier er vigtige faktorer for os, når vi driver en global virksomhed. "Jeg ønsker, at de velgørende projekter, vi udvælger, er så varierede som muligt. For alt hvad vi gør, handler om de mennesker vi hjælper." - Lise Aagaard

En række af Unika Smykke kugler

Hvad er Unika glaskugler

Unika glaskugler dækker en virkelig særlig del af Trollbeads kollektion. Disse er one-of-a-kind kugler skabt på Trollbeads workshops i Indien og Afrika og solgt over hele verden. Det startede som et mindre velgørenhedsprojekt, men har senere vokset til at være en vigtig del af Trollbeads, både for virksomheden og for vores kunder.

“Hvis du virkelig ønsker at hjælpe mennesker i den tredje verden med at vækste økonomisk, så skal du lære dem, det du selv har succes med.” Disse få linjer i et magasin var, hvad inspirerede Lise Aagaard til at starte denne fantastiske rejse med Trollbeads: at lære folk i nød at lave glaskugler; og give dem muligheden for at udtrykke sig og skabe kunst.


Det første værksted

I 2005 etablerede Lise og Peter Aagaard det første værksted i Dharamsala, Nordindien. Forløbet blev oprettet for at hjælpe tibetanske flygtninge. Værkstedet blev finansieret af et såkaldte "mikrolån". Dette betyder, at hvis virksomheden ikke giver nogen fortjeneste, skal gælden ikke tilbagebetales; og hvis virksomheden viser sig at være en succes, skal de investerede penge tilbagebetales og derefter videreinvesteres i andre bæredygtige projekter.
Flygtningene i Dharamsala blev tildelt et værksted, hvor de kunne producere de glaskugler, de blev oplært i at lave. Der blev også oprettet en butik på hovedgaden for at sælge kuglerne. Butikken viste sig at være for stort et projekt og blev lukket for at de kunne fokusere på glaskunst.

 Kvinde der laver en UNIKA glaskugle

Hvordan gik det?

Til at starte med producerede de glaskugler, som var inspireret af mønstre der kom fra Trollbeads, men i takt med, at deres færdigheder og kreativitet voksede, begyndte de at lave deres egne designs, hvoraf nogle er blevet en del af Trollbeads kollektionen og blev grundlaget for det, der blev til Unika kollektionen. I 2009 blev projektet udvidet, og der blev også oprettet et værksted i Jaipur, Indien. Dette værksted fokuserede på at hjælpe kvinder med en svær baggrund eller sygdom.

På baggrund af deres erfaringer fra Indien-projekterne grundlagde Trollbeads Malawi-værkstedet i 2010, hvilket gav en gruppe udfordrede unge med sundhedsmæssige problemer mulighed for at lære kunstværket at lave glaskugler.


Passion for Unika

I 2012 åbnede Trollbeads det fjerde værksted. Denne gang var det i Dehradun, Indien ved foden af Himalaya, hvor fokus var at hjælpe mandlige tibetanske flygtninge.

Trollbeads har hjulpet med at oprette værksteder og træne folk i kunsten at lave glaskugler siden 2005. Det første projekt var en stor succes, og det var klart, at disse mennesker havde en kreativitet, der ikke kunne ignoreres. Værkstederne har kreativ frihed, som er blevet til mange smukke og unikke glaskugler, der giver navn til denne fantastiske samling af kugler: Unika glaskugler. En samling af one-of-a-kind glaskugler.

Kvinder fra glasværkstedet i Jaipur

Trollbeads

Forretningsetik: Opretholdelse af etiske forretningsmetoder.
Menneskerettigheder og samfundsmæssigt ansvar: Opretholdelse af grundlæggende menneskerettigheder, retfærdig og respektabel behandling af medarbejdere og samfund, tilstræbning efter en alsidig arbejdsstyrke og sikring af et sikkert arbejdsmiljø.

Miljømæssigt ansvar: Fremme et effektiv ressource- og energiforbrug, beskyttelse af biodiversiteten og reduktion, samt forebyggelse af forurening.

Management systemer: Overholdelse af gældende lovgivning, vurdering af virkninger og fordele, etablering af politik og styring af forretningsmæssige risici, herunder entreprenører, leverandører og partnere.

""