Guld

Gold Craftsmanship

DET MAJESTÆTISKE GULD

I mere end 6.000 år har vi brugt guld som valuta, til smykker og som statussymboler for kongelige og adelige. Guldsmykker og andre dekorative guldgenstande er blevet fundet i utallige kongelige grave gennem århundreder.

Fascinationen af det glimtende guld er stadig stor i dag, og efterspørgslen på guld Trollbeads fortsætter med at stige. Der var allerede 200 sølvkugler i kollektionen da Lise Aagaard besluttede at lave den første kugle i 18 K guld. Det var da hun stadig havde butikken i Kgs. Lyngby. Guldkuglen blev udsolgt inden for en uge! Siden da er guldkuglerne blevet en permanent del af Trollbeads’ kollektion.

KØB GULDKUGLER

MATERIALET
Renheden af guld er målt i karat. Rent guld er 24-karat. Hvis guld ikke er rent, blandes det normalt med kobber. Kobber giver blandingen en varm, gylden farve. Til alle vores guldkugler bruger vi 18 karat guld, som er den internationale standard. Guldkuglerne er stemplet med kendetegn LAA 750. Det betyder, at 750 enheder ud af 1000 er rent guld. Vi inspicerer både vores guld og sølv regelmæssigt for at sikre, at vi lever op til den standard, som vi lover. Hver guldkugle har sin egen pris, som er bestemt ud fra vægt. 

 Gold

HÅNDVÆRKET - CIRE PERDU
Guld Trollbeads starter og færdiggøres i hånden, og bliver lavet hovedsageligt ved den 3.000 år gamle teknik 'cire perdu' eller 'lost wax'. Denne metode gør det muligt at reproducere fine detaljer fra voks til ædle metaller.

Når en guldkugle udformes, er første trin at skulptere den i rød voks. Det næste trin er at fastgøre modellen på en voksstang, hvorpå den hviler under støbeprocessen, som begynder med en gipsmodel. Voksstangen sættes på gipsmodellen ved at smelte lidt af voksen og lade det tørre, så den sætter sig fast. Gipsmodellen er fastgjort til en cylindrisk form, i hvilken gips hældes. Når gipsen har sat sig, opvarmes det i en ovn, der smelter voksen væk. Nu er der et hul i gipsmodellen som har samme form som vokskuglen, der er smeltet væk. Næste trin er at smelte guldgranulater i en lille skål over ild. Når guldet er smeltet, hældes det gennem et hul i gipsstøbningen og gipsmodellen fyldes med guld. Som guldet hældes i støbegodset, roterer støbemassen i en centrifuge. Derefter dyppes cylinderformen i vand, gipset opløses herved, og guldkuglen tages ud. Når kuglen er afkølet, skæres den af stangen og fjernes herved fra støbningen. Endelig bliver kuglen skyllet, renoveret og poleret.

Wax gold

MIX AF SØLV OG GULD
Kugler, der kombinerer sølv og guld er stemplet med LAA925s, fordi stemplet er baseret på metal af laveste værdi. At lave en kugle, der kombinerer begge materialer, involverer mere arbejde end at lave en kugle i et metal. På grund af dette, og da guldet øger værdien af kuglen, er disse kugler dyrere.

 Mix gold and silver


GÅ PÅ OPDAGELSE I GULDKUGLER