Kobber

KOBBER SOM SMYKKER

et kobber armbånd på en bunke af kobber rør

Kobber anses for at være det første metal, der blev brugt til at lave smykker. Kobber er et fantastisk materiale, der gennem tiden er blevet tilskrevet mange unikke evner, såsom at styrke dit helbred og afbalancere din krop. 
Kobber er især kendt som kærlighedens metal, og for at bringe positivitet og lykke til dit liv. Det hjælper dig med at omfavne og forstå dine indre energier og afbalancere dine chakraer.

GÅ PÅ OPDAGELSE
 

MATERIALE
Kobber er et af de 118 kemiske elementer og i modsætning til f.eks. sølv og guld, bruger Trollbeads kobber i sin rene form. Kobber er et smukt metal, der spænder fra en mild rød-brun til en mørkere rød farve. Kobber findes i jorden, og i dag høstes størstedelen af kobber fra store kobberminer, hvor malm, der er rigt på kobbersulfider, udvindes og raffineres til smukke kobbertråde.

Rent kobber har en fantastisk rød-brun farve, der leder tankerne hen på en brændende solnedgang. Når kobber kommer i kontakt med luft og vand, opstår der en kemisk reaktion, og kobberet begynder at oxidere. Det betyder, at kobberet begynder at blive en mat grøn farve som også kaldes patina. Som eksempel tog det frihedsgudinden 25 år at vende sig fra hendes lyse og skinnende røde kobberfarve til hendes nu karakteristiske matte grønne farve.

 Copper bangle

HÅNDVÆRKET
Når vi laver vores kobberkugler, bruger vi den samme teknik, som når vi fremstiller vores Sterling sølv og 18 K guldkugler; "cire perdu" eller "lost wax" metoden.

Processen starter ved at forme designet i rødt voks. Herefter laves en gipsmodel af designet. Kobbergranulater opvarmes og smeltes i en lille skål og hældes i gipsstøbningen indtil gipsmodellen er fyldt. Når kobberet er størknet, bliver gipsmodellen nedsænket i vand, hvilket resulterer i, at gipsen opløses. På dette tidspunkt er den lille kobberskulptur helt sort. Derfor dyppes kobberfiguren i et syrebad, hvilket gør figuren lyserød. Når kobberkuglen er afkølet, bliver den poleret og er nu klar til at skinne på dit armbånd.

glass craftsmanship

KØB KOBBERSMYKKER