Murano Glas

SÅDAN BLIVER GLASKUGLER TIL

 Glass craftsmanship

HÅNDLAVET GLASKUNST
Første trin i glasproduktionen er, at klargøre en ståldorn med et lag ler og en silica blanding, også kaldet "bead release". Didymium-briller bæres for at beskytte øjnene fra flammens lys. Glaskunstneren varmer forsigtigt glasstangen op til smeltningspunktet. I smeltestadiet kan glasset rulles på ståldornen. For at opnå nogle af mønstrene og motiverne bruges der ind i mellem forskellige metalværktøjer, for at kunne strække og manipulerer glasset, så det kan formes til en kugle, der kan bruges som smykke. Det kræver præcision og kontrol at lave glaskugler.

KØB GLASKUGLER

glass craftsmanship
Glass craftsmanship collage

 
Glaskuglernes designs varierer en hel del. Nogle har indviklede detaljer, andre smukke mønstre, zirkoner og bladguld. Farverne er uendelige, og tager sig fantastisk smukke ud på armbånd, halskæder og andre smykker.

 
MURANO GLAS - FRA SAND TIL STÆNGER
Det meste af Trollbeads’ glas kommer fra Italien. Det importeres fra Murano, en ø tæt på Venedig i det nordlige Italien. I århundreder er glas af høj kvalitet blevet produceret her. Glassets farve er også afhængig af de stoffer, der tilsættes glasset under fremstillingen. For eksempel opnås en klar marineblå farve ved at tilsætte kobber.

glass craftsmanshipVARM & BLØD - FLYDENDE GLAS BLIVER FORMET
Glas smelter på et tidspunkt mellem 600 og 800 grader afhængigt af farven. Spidsen af glasstangen bliver til en ildrød masse i den varme flamme.

glass craftsmanship

"Glas er et vidunderligt materiale at arbejde med. Indimellem reagerer glasset anderledes, end man lige forventer, og man kan her blive inspireret til nye ideer. Dette skyldes reaktionen i de kemiske forbindelser, som giver glasset farve. Der er uendelig mange muligheder med farver og mønstre. Det er beroligende og ret meditativt at arbejde med glas. Man skal tage sig tid og være 100% fokuseret. Man kan ikke skynde på processen – husk på at man arbejder med smeltet glas og en flamme der er 900 til 1000 grader varm."
- Signe Schumann-Sønderskov, glaskunstner

En glaskugle er et lille objekt som skal indeholde uforglemmelige oplevelser. Dette er altid det primære fokus. For at opnå dette leger jeg med måden at se kuglen på. Hvad du ser som værende firkantet er i virkeligheden rundt. Jeg opnår dette ved sætte utallige prikker, som ser firkantede ud eller ligner striber. I virkeligheden snyder jeg blot dit øje, når det transparente glas kommer ovenpå.”

- Lise Aagaard, grundlægger af Trollbeads og glaskunstner

KØB GLASKUGLER


UNIKAKUGLER - EN ÆGTE TROLLBEADS FORTÆLLING

Unikaglaskugler startede som et projekt, hvor kunsten at lave glaskugler blev delt mellem mennesker. Flere workshops er sidenhen blevet åbnet rundt omkring i hele verdenen, i samfund hvor der er er behov for økonomisk støtte.