Perler

HAVETS ÆDELSTEN

peacock pearls

Perler er virkelig et af naturens smukke vidundere, som giver en mystisk og fængslende følelse. I middelalderen var det kun konger og adelige, der fik lov til at bære perler, og de er siden da blevet et symbol på rigdom og perfektion.

 GÅ PÅ OPDAGELSE I PERLER


MATERIALE

Ferskvandsperler bliver til i muslinger, der lever på en sandbanke på bunden af søer, floder eller åer. Trollbeads’ perler er ferskvandskultiverede perler, og de er, som de fleste perler i dag, dyrket i Kina. For at perlerne får den rigtige form, vokser og udvikler de sig inde i muslingen i fire til fem år. Processen starter, når en lille flig fra en anden muslingeskal finder sin vej ind i muslingen. Over tid vil muslingen dække det med perlemor og gøre det til en smuk perle. Perlens farve er defineret af både de ydre forhold, muslingens udvendige farve og muslingens struktur. For at perlerne skal tage sig ud, som dem vi bruger i Trollbeads, skal betingelserne være helt rigtige. I sandhed er dette en af naturens mest utrolige vidundere.

rosa reals


HÅNDVÆRKET
Når Trollbeads modtager perlerne, er de alle spændt på et lille stykke snor. Hver perle bliver forsigtigt placeret med det lille hul, som snoren gik igennem, pegende opad i en jernplade fyldt med små huller. Ovenpå bliver en anden plade anbragt for at holde perlerne på plads. Herefter laver en specialudviklet maskine huller i perlerne samtidigt med at den sikrer, at processen ikke ødelægger perlerne. Når der er lavet hul i perlerne, bliver de hver især udstyret med en sølvkerne. Dette gøres ved brug af et andet specialudviklet værktøj, der sikrer, at sølvkernen placeres med omhu og præcision i hver enkelt perle. Ved at sætte sølvkernen i ferskvandsperlen, beskytter vi både armbåndet for slid, og vi beskytter også perlen fra armbåndet, der kunne slide på indersiden af perlen. En fascinerende proces med et smukt og unikt resultat.

KØB PERLER