Porcelæn

Porcelænskugler fra Trollbeads

Disse enestående kugler er håndlavede og derefter malet enkeltvis i fantastiske farver og mønstre. Porcelænskugler blev for første gang introduceret som limited editions til Trollbeads Day 2019. Med Harmony Harvest kollektionen fra september 2020 finder de første porcelænskugler vej til kollektionen. 


MATERIALE
Kunsten bag at male på porcelæn stammer fra Kina, hvor det ægte, hårde, hvide porcelæn blev opfundet. Porcelæn laves af en tyk, flydende masse, som primært består af kaolin. Porcelæn er hårdt, kompakt og finkornet, og kan ikke ridses med en kniv. Slår man forsigtigt på det, resoneres en klar, musikalsk tone.

porcelain material beads

HÅNDVÆRKET
Det er en kompleks proces at lave kuglerne. De er lavet i flydende porcelæn og derefter brændt. Når kuglerne er kølet af, bliver de glaserede. Efter glaseringen, bliver de malet i vidunderlige mønstre. Kuglerne bliver derefter glaserede og brændt endnu engang. For hver gang kuglen brændes bliver den en smule mindre. Derfor er det vigtigt at planlægge processen, for at være sikker på, at kuglen ender ud i at være den rette størrelse hver gang. Det er en lang og detaljeret proces at fremstille en porcelænskugle, men resultatet er helt i gennem fantastisk og magisk. Vores Trollbeads porcelænsdesignere i Jingdezhen, i Kina, har deres egen specialitet. Ikke kun inden for teknik, men også motiver. Alle kuglerne er malet af en lille gruppe malere, som har specialiseret sig i at male lige netop disse motiver, ved brug af den.

 GÅ PÅ OPDAGELSE